Stromen is moeiteloos - streven is moeite.
Uit het boek 'flow en de kunst van het zakendoen)J. Bommerez.

MEDITATIE IS ONDERZOEKEN OF HET BREIN MET AL ZIJN ACTIVITEITEN EN ERVARINGEN, VOLLEDIG STIL KAN ZIJN.
Niet geforceerd, want als je dwang uitoefent ontstaat dualiteit. Je kan je brein niet dwingen stil te worden, zo ga je nooit iets bereiken. Maar als je begint met onderzoeken, het observeren, het luisteren naar alle bewegingen van het  denken, zijn conditioneringen, de dingen die het najaagt, zijn angsten en genoegens, kijk naar de manier waarop het brein werkt en dan zul je merken dat het brein buitengewoon rustig wordt; die rust is geen slaap, maar buitengewoon actief en daardoor rust. 
Uit : Meditaties, J. Krishnamurti

Santosha, sanskriet voor contentement, blij zijn, zomaar,

Elke dag 10 min, zitten in kleermakerszit, (rug mag best tegen te muur aanleunen),rechte rug maar geen spanning en zeker niet doorhangen, kussentje onder je zitvlak om gemakkelijk in de houding te kunnen blijven)

Sluit je ogen en visualiseer een trechter boven je hoofd, op je kruintje. (ga eerst even met je hand op je kruin met je vingers wat aankloppen) 

Laat dan door de trechter de Energie binnenstromen, voel het en analyseer niets, verwacht ook niets, laat het gebeuren. Stil en bewegingsloos.

Na 10 minuutjes, ga je even bewegen, je houding wat aanpassen en dan ga je opnieuw 5 minuutjes jezelf in een grote wijde omgeving visualiseren, de ruimte of je ziet grote zeeën, of je bent in de natuur met ver zicht en het enige wat je doet is kijken, kijk naar die ruimte, kijken naar die onmetelijkheid en je doet dit met een blij gemoed, zonder bij je zorgen te zijn, of je werk of je gezin, je blijft rustig doorademen en je voelt dit.....

Door regelmatig (liefst dagelijks) 10 à 20 minuutjes te reserveren om aan jezelf te werken, zal je na verloop van tijd resultaten boeken en deze variëren van persoon tot persoon, maar het belangrijkste voor iedereen is dat je kalmte en rust ervaart en leert aanvaarden.

Vanuit die rust, die kalmte kan je het leven dat plotse wendingen met zich meebrengt, als een avontuur gaan zien en eerder genieten met een blij gemoed dan in een voortdurende worsteling te zijn met dit leven.

Geef het tijd, investeer in jezelf....

Gedachten zijn er voortdurend, maar jij bepaalt welke de overhand krijgen, dus wees alert, dit is ook meditatie, aanwezig zijn, 
in het Nu zijn, (Eckhart Tolle)